DO 10/10 - 20.00u
BLERI LLESHI

© Bart Dewaele

© Bart Dewaele

Vluchtelingen, een brandend actueel thema waar iedereen een mening over heeft. De gevolgen van de klimaatcrisis zoals droogte, ontbreken van voedsel en water, maar ook het toenemende aantal conflicten in de wereld zullen zorgen voor constante stromen van vluchtelingen.

Hoe kunnen we deze uitdaging aangaan? Wat kan ons klein land hier betekenen? Hoe kunnen we vluchtelingen die hier komen opvangen en integreren? Wat kan elk van ons doen? Op deze vragen tracht Bleri Lleshi een antwoord te formuleren.

In het kader van de Wijde Wereld Weken organiseert de bib, in samenwerking met Onthaalgroep Vluchtelingen, een lezing met Bleri Lleshi. Hij is filosoof, auteur, docent aan UCLL, jongerenwerker en DJ. Zijn onderzoek is gericht op verscheidene thema’s, zoals identiteit, interculturaliteit, sociale ongelijkheid en meer. Momenteel schrijft hij een doctoraat over de strijd van de uitgeslotenen. Hij schrijft columns voor MO* Magazine en Brussels Times Magazine en regisseerde reeds verschillende documentaires.

Inschrijven is gratis maar noodzakelijk, want de plaatsen zijn beperkt!

Locatie: Bibliotheek Strombeek
Gemeenteplein 1 – 1853 Strombeek-Bever

Inschrijven via de bibliotheek: 02 267 56 61 of online op de website