ZA 05/10 - 20.00u
OPENINGSCONCERT + RECEPTIE:
IEDEREEN WERELDBURGER

openingsconcert.jpg

Muziek is een wereldtaal die iedereen verstaat en die mensen en culturen samenbrengt. De KON. HARMONIE SINT CECILIA uit Humbeek, onder leiding van haar dirigent Jurgen Peeters, neemt je mee op een muzikale wereldreis. Onderweg gaan de muzikanten in dialoog met het gospelkoor KARIBUNI uit Haacht, dat houdt van het verwarrende effect van de zwarte soul in een blank vel.

De zesde editie van de Wijde Wereld Weken wordt feestelijk geopend in Humbeek met dit concert. Aansluitend is er een receptie aangeboden door de GROG, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Grimbergen.

gospelkoor karibuni.jpg

Locatie: Parochiaal Ontmoetingscentrum
Meiskensbeekstraat 1 – 1851 Humbeek

Tickets: €10 / €9 (vvk)

via CC Strombeek, tickets@ccstrombeek.be, www.ccstrombeek.be
of Kon. Harmonie Sint Cecilia,
info@khsc.be, www.khsc.be


ZO 20/10 - 13.00u tot 18.00u
FAMILIEFESTIVAL: BOS OP STELTEN (3-12 JAAR)

raks in aksi.jpg

'Bos Op Stelten' is een heerlijk veelzijdig familiefestival op een uitzonderlijk groene locatie in hartje Grimbergen. Ga op ontdekking door het prachtige Prinsenbos en laat je verrassen door tal van bijzondere boswezens, groot of klein. Overal ontdek je feeërieke acts, sfeervol straattheater, ludieke animaties. Er zijn meeslepende workshops en verbluffende locatievoorstellingen. En er is natuurlijk ook muziek!

Raks in Aksi (mobiele muziekband) 
Raks in Aksi brengt sfeervolle muziek uit zowel de Balkan, Turkije als de Magreb, aangevuld met een verrassend streepje Bollywood of Cumbia. Heb jij al gehoord van een schalmei, bazuin, darbouka of gralla? Nee? Kom dan zeker even luisteren. Deze vreemde muziekwezens zorgen voor een aanstekelijk en dansbaar ritme voor jong en oud. 
om 13.30u, 14.30u en 15.30u / duur 30’ 

Pimenta Verde (Braziliaanse Samba) 
Een vrolijke bende percussionisten, begeleid door prachtige danseressen, brengen een exotische tint in ons “bijzonder” bos.
om 15.00u, 16.00u en 17.00u / duur 30’ 

Kom alles te weten over deze en andere activiteiten op https://www.ccstrombeek.be/bosopstelten

Je kan er de brochure doorbladeren en je eigenste programma samenstellen. Vergeet niet dat reserveren voor workshops en voorstellingen noodzakelijk is, want vol is vol!

Festivalpas: €9 (leden Gezinsbond €8)

Tickets beschikbaar vanaf donderdag 19 september om 14u via tickets@ccstrombeek.be


DO 12/12 - 20.30u
EDGAR KNECHT TRIO (D) EN AEHAM AHMAD (SY)

edgar knecht trio en aeham ahmad.jpg

Wanneer het Edgar Knecht Trio uit Kassel en de Syriër Aeham Ahmad elkaar ontmoeten, gebeurt er iets nieuws, iets wonderlijks. Vanuit hun zo verschillende achtergrond brengen de vier musici klanken van versmelting, van vriendschap, tijdloze jazz arrangementen van Duitse en Syrische volksliederen. Het effect is groot en de klank helder. Daarin klinkt soul door, Latijns-Amerikaanse swing en wereldmuziek. Een gul uur met prachtige ballades, romantische sfeerbeelden, melancholie en vrolijkheid.

Aeham Ahmad: zang, piano, compositie 
Edgar Knecht: piano, compositie
Rolf Denecke: contrabas
Tobias Schulte: drums, percussie

Locatie: CC Strombeek - Schouwburg
Gemeenteplein 1 - 1853 Strombeek-Bever

Basisprijs: €16 / 65+: €15 / -21/dagstudent: €10


ZA 04/01 - 20.30u
30 JAAR ONTHAALGROEP VLUCHTELINGEN

30 jaar onthaalgroep.jpg

● Hussein Rassim (oud) en Juliette Lacroix (cello)
Hussein Rassim is muzikant en vluchteling uit Irak. Hij studeerde aan de beste muziekscholen in Irak en speelt oud (oostelijke luit). In 2018 bracht hij zijn eerste album ‘Migration’ uit. Juliette Lacroix is een celliste uit Bordeaux. Samen brengen zij magische muziek uit twee werelden.

hussein.jpg

● Pianotrio: Maarten Lingier (piano), Vilmos Csikos (viool) en Aasako Kanazawa (cello)
Het Pianotrio brengt een gevarieerd programma met muziek van Franz Schubert, Niccolò Paganini, Astor Piazzolla…

piano.jpg

● Jazzensemble van de Gemeentelijke Academie Grimbergen
Het Jazzensemble met studenten en docenten van de Gemeentelijke Academie Grimbergen sluiten het concert af met eigen werk en swingende klassiekers.

Al 30 jaar lang zet de Onthaalgroep Vluchtelingen zich in om ontheemde mensen te helpen en te stimuleren bij hun integratie in onze samenleving. In december 1989 besloten enkele leden van de GROG (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Grimbergen) een werkgroep op te richten die zich specifiek zou inzetten om vluchtelingen die in Grimbergen een onderkomen zoeken, op te vangen en bij te staan. Van bij de aanvang werd gestreefd naar een nauwe samenwerking met het OCMW. In 2003 werd de Onthaalgroep Vluchtelingen genomineerd door de solidariteitsactie van Welzijnszorg.

Wij stimuleren hen om Nederlands te leren. Wij helpen hen bij het zoeken naar huisvesting, onderwijs en werk en staan hen bij in contacten met de gemeente en administratieve instanties, zoals OCMW, gerecht, nutsvoorzieningen en sociale verhuurkantoren. Wij bieden de vluchtelingen echter vooral fysieke en morele steun, elke familie in haar specifieke situatie.

30 jaar is niet niks. Veel vluchtelingen hebben wij zien komen vanuit brandgebieden zoals Congo, Rwanda, Burundi, Kroatië, Bosnië, Kosovo, Albanië, Azerbeidzjan, Oezbekistan, Tsjetsjenië en oorlogsgebieden Syrië, Gaza Palestina, Irak, Iran…

Vrijwilligers - een groep van 17 mannen en vrouwen tussen 30 en 93 jaar - volgen vluchtelingenfamilies van bij de aankomst tot aan hun regularisatie en ook daarna zodat er stevige vriendschappen ontstaan.

Dank voor 30 jaar samenwerking met deskundige en begripvolle beleidsmensen, met het professionele team van het OCMW en voor de steun van begripvolle sponsors.

Wil je graag meewerken aan de voedselronde, een familie begeleiden naar de voedselbank of een familie van nabij ondersteunen, laat maar weten en welkom.

onthaalvluchtelingengrimbergen@gmail.com
www.onthaalvluchtelingengrimbergen.wordpress.com

Locatie: CC Strombeek - Schouwburg
Gemeenteplein 1 - 1853 Strombeek-Bever

Basisprijs: €20 / €15 (vvk)

Tickets: tickets@ccstrombeek.be / www.ccstrombeek.be / onthaal Cc Strombeek