WIJDE WERELD WEKEN
IEDEREEN WERELDBURGER!?

“Ik hef het glas op jouw gezondheid want je bent niet alleen… Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen”. Zo zong ooit Thé Lau en zo zien wij, de organisatie achter de jaarlijkse Wijde Wereld Weken, de realiteit.

Grimbergen verandert snel. We evolueren naar een multiculturele samenleving. Of we dat nu willen of niet, de tijd van het gezellige dorp waar iedereen Jan en alleman kende keert niet weer.

De grotere diversiteit biedt kansen maar brengt ook vele uitdagingen met zich mee. Het is aan ons om op een positieve manier, zonder naïviteit, de uitdaging aan te gaan en te bouwen aan een gemeenschap met wederzijds respect voor elkaars eigenheid. Een samenleving waar iedereen zich thuis voelt.

Elkaar leren kennen, bruggen bouwen tussen Vlamingen en tientallen andere culturen in onze gemeente is daarbij een onmisbare stap. 

De Wijde Wereld Weken dragen daar hun steentje toe bij door de talrijke activiteiten: van debat tot dans, film, theater, muziek, kookworkshops en crea-activiteiten.

Ga je mee op reis?


Wil je actief meewerken aan het integratiebeleid in Grimbergen? Check zeker eens de initiatieven van de dienst integratie op de website van gemeente Grimbergen.