Back to All Events

Expo: DISPLACEMENT AND TOGETHERNESS


  • CC Strombeek 1 Gemeenteplein Grimbergen, Vlaanderen, 1853 Belgium (map)

'Displacement and togetherness' is de titel van een intense dialoog over de draagkracht van de kunst, zowel historisch als actueel, in een land dat zich op een problematische manier verhoudt t.o.v. Europa. In samenwerking met Magda Radu en Alexandra Croitoru van Salonul de proiecte (Boekarest) brengen we kunstenaars van hier en daar samen in een poging tot een meer intense verstandhouding, begrip en inzicht in aspecten van intra-Europese migratie en de gevolgen ervan. Eén hoofdstuk van de tentoonstelling wordt gewijd aan de golven van politieke emigratie tijdens de communistische periode, in het bijzonder van de jaren ’60 tot ‘89. Door een combinatie van artistiek en kunsthistorisch onderzoek wordt stilgestaan bij verschillende persoonlijke en artistieke verhalen. De micro-researchtentoonstelling werpt een nieuw licht op de economie van vriendschap en gemeenschap. 

Met: Silvia Amancei & Bogdan Armanu, Tudor Bratu, Jimmy Robert, Iulia Toma, Mekhitar Garabedian, Andre Cadere, Filip Berte, Jacques Charlier, Vincent Meessen, Christine Meisner.

In samenwerking met Europalia Arts Festival Romania & De School van Gaasbeek

Locatie: CC Strombeek
Gemeenteplein 1, 1853 Strombeek-Bever

Gratis toegang

Earlier Event: October 17
Theater: RACE