Back to All Events

SCHOOLPROJECT: MENEER LINH

  • CC Strombeek 1 Gemeenteplein Grimbergen, Vlaanderen, 1853 Belgium (map)

Theater + workshop 'poppenspel' + nagesprek 
1ste graad secundair onderwijs

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter en zichzelf. Maar het nieuwe land voelt vreemd en koud aan. Tot hij meneer Vanderstichelen ontmoet. Een warm verhaal over een koud land. Een verhaal van alle tijden, actueler dan ooit.

Theater Tieret bewerkte ‘Het kleine meisje van meneer Linh’, het meesterwerk van de Franse auteur Philippe Claudel, tot een heel eigen, bijtend actueel verhaal over vluchten en thuiskomen, over verlies en vriendschap. Het idee om dit pareltje wereldliteratuur op de planken te brengen groeide reeds enkele jaren geleden. Vanuit een fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal hier en nu moét gebracht worden. Nu meer dan ooit. 

Van en met: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohamed Tajaouart
Poppen: Patrick Maillard
Techniek: Steven Bosmans.

In samenwerking met CC Sint-Niklaas & Vluchtelingondersteuning Sint-Niklaas.

Locatie: CC Strombeek
Gemeenteplein 1 - 1853 Strombeek-Bever

Tickets: €10 per leerling

meer info en inschrijven via kristel.cuyckens@ccstrombeek.be


Earlier Event: October 21
Film: Videograms of a Revolution
Later Event: November 18
Film: The Great Communist Bank Robbery