DO 17/10 - 20.30u
RACE

race.jpg

R A C E :
1. Snelheidswedstrijd.
2. Engels voor ‘ras’.

In tegenstelling tot bij planten en dieren, komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke. De mens is een diersoort, vooral bekend om zijn oorlogszucht en zijn speelvermogen.

Aminata Demba, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven, Dirk Van Dijck, Johan Dehollander en Aurelie Di Marino onderzoeken in 'Race' hoe ze zich als spelende dieren kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet.

In dat stuk van Mamet nemen twee ervaren advocaten de verdediging op zich van een rijke en beroemde man die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire, die nog maar net met hen samenwerkt. We volgen deze vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier.

tekst: David Mamet
regie: Johan Dehollander en Aurelie Di Marino
spel: Aminata Demba, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck 
scenografie: Stef Stessel
kostuum: Lieve Pynoo
een productie van ARSENAAL/LAZARUS

met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid coproductie: Perpodium

www.arsenaallazarus.be

Locatie: CC Strombeek - Schouwburg
Gemeenteplein 1 - 1853 Strombeek-Bever

Basisprijs: €18 / 65+: €17 / -21/dagstudent: €10


VR 25/10 - 10.30u en 11.30u
SCHOOLPROJECT: MENEER LINH

meneer linh.jpg

Theater + workshop 'poppenspel' + nagesprek 
1ste graad secundair onderwijs

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter en zichzelf. Maar het nieuwe land voelt vreemd en koud aan. Tot hij meneer Vanderstichelen ontmoet. Een warm verhaal over een koud land. Een verhaal van alle tijden, actueler dan ooit.

Theater Tieret bewerkte ‘Het kleine meisje van meneer Linh’, het meesterwerk van de Franse auteur Philippe Claudel, tot een heel eigen, bijtend actueel verhaal over vluchten en thuiskomen, over verlies en vriendschap. Het idee om dit pareltje wereldliteratuur op de planken te brengen groeide reeds enkele jaren geleden. Vanuit een fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal hier en nu moét gebracht worden. Nu meer dan ooit. 

Van en met: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohamed Tajaouart
Poppen: Patrick Maillard
Techniek: Steven Bosmans.

In samenwerking met CC Sint-Niklaas & Vluchtelingondersteuning Sint-Niklaas.

Locatie: CC Strombeek
Gemeenteplein 1 - 1853 Strombeek-Bever

Tickets: €10 per leerling

meer info en inschrijven via kristel.cuyckens@ccstrombeek.be